Podcast

Carro gör, tillsammans med sin vän Lina Liljemark på vår samarbetspartner Abisko Dogsled, en podcast som heter Hundidioter – från konstgräs till snöstorm.

I podcasten pratar Carro och Lina om sina respektive hundliv, hundföretagande och mycket annat som har med hundar att göra. Carro pratar om arbetet på Norra Stockholms Hundcenter och träningen och livet med sina fyra hundar, valpträning, agility, lydnad, hunddagis med mera. Lina pratar om livet i Abisko utanför Kiruna, arbetet som slädhundsguide, draghundar och draghundsträning, sina 50 huskiesar, träningen med sina stående fågelhundar, snö och vardagen på en slädhundskennel. Vi diskuterar att hitta träningsmotivation, prestationsångest, träningsmetoder och inlärning. Vi löser problem åt varandra och svarar på frågor från lyssnare. Vi har regelbundet temaavsnitt där vi pratar med andra, spännande människor inom hundvärlden eller fördjupar oss i något ämne.

Vad är en podcast?

En podcast är som en radioserie som du kan lyssna på när du vill via webben. Du kan antingen lyssna direkt på sidan där vi lägger ut avsnitten eller via någon av alla podcastappar som finns. Skillnaden mot vanlig radio är att du kan lyssna precis när du vill, avsnitten finns alltid tillgängliga för nedladdning.

Hur lyssnar man?

Från datorn går man in på http://www.hundidioter.libsyn.com och lyssnar genom sin webbläsare. Har man en Mac, eller av någon annan anledning har programmet iTunes installerat, kan man söka på ”hundidioter” och lyssna därigenom.

På en iPhone går man in på App Store och laddar ner appen ”Podcaster”. Där söker man sen på Hundidioter och väljer prenumerera, så kommer våra nya avsnitt direkt ner på telefonen.

På en android får man in på Google Play och laddar ner någon av de podcastappar som finns. Man kan söka på ”podcast” och till exempel ladda ner appen Podcast Addict. Där söker man sen på Hundidioter så kommer den upp, bocka i rutan bredvid sökresultatet så har du avsnitten i appen och kan börja lyssna.

Vi finns även på Acast, en podcastplattform som finns för både iPhone, android och dator. Acast är lyssnarvänligt och proffsigt och rekommenderas varmt. Du hittar den i App Store eller Google Play om du söker på ”Acast” eller så går du in på http://www.acast.com.

 

Gå gärna in och gilla vår Facebooksida www.facebook.com/hundidioter för att få information om när nästa avsnitt är på gång eller se bilder och videos på det vi pratar om i podden. Du kan även kontakta oss på hundidioter@gmail.com.

Trevlig lyssning!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s